26 Led

Výroční zpráva za rok 2019

Klub aktivní senior Přelouč z.s. – výroční zpráva 2019

    Klub aktivní senior existuje  od 5.dubna 2011. V únoru 2015 byl zapsán do rejstříku Krajského soudu Hradec Králové jako spolek v oddílu 1., vložce číslo 10032.

Identifikační číslo: 03790428

Účet klubu je veden u Fio banky se sídlem v Pardubicích. Číslo účtu: 2500893262/2010

Sídlo klubu: náměstí TGM 25  535 01 Přelouč

Kontakt pro korespondenci: František Kubát Popova 1144  535 01 Přelouč

Telefon: 608062957

e-mail: frantkubat@atlas.cz

1) Cíle činnosti: Cílem činnosti Klubu aktivní senior Přelouč  z.s. je být co nejdéle psychicky, fyzicky i mentálně aktivní a oddálit problémy spojené se stářím. Hlavní náplní jsou výlety a vycházky do okolí Přelouče i do vzdálenějších míst, spojené s poznáváním, tvořivé aktivity, účast na kulturních a společenských akcích v regionu. Členem spolku může být fyzická osoba starší 55 let, která zaplatí odhlasovaný příspěvek.

2) Činnost v roce 2019: Klub se schází dvakrát měsíčně vždy v úterý. Větší akce, jako promítání, nebo besedy pořádá klub ve velké zasedací místnosti MÚ Přelouč. V letních měsících – červenec a srpen, schůzky nejsou. Rok 2019 začal novoroční vycházkou k Mokošínu, kde v lese je socha bohyně Mokoši. V druhé polovině ledna následovala členská schůze s promítáním o Vietnamu. Na únor připravila paní Marcela Danihelková přednášku o Tůmovi Přeloučském Na druhé únorové schůzce jsme procvičovali formou testů, křížovek a doplňovaček naši paměť. V březnu jsme se navzájem seznámili s tím, co čteme. V druhé polovině měsíce jsme vyjeli na prohlídku Kolína s průvodcem. V dubnu nás paní Mgr Nápravníková z Chlumce nad Cidlinou seznámila s tím, jak využívat  byliny pro zdraví. Další dubnovou akcí byla návštěva Chrudimi. V květnu následovala již tradiční burza výpěstků a návštěva Vyšehradu, opět s průvodcem. V červnu to byly akce tři. Nejprve tvrz v Malešově u Kutné Hory, poté zámek v Radimi a s první částí roku jsme se rozloučili na zahradě domu dětí u ohně. V září jsme se zúčastnili akce Aktivní Přelouč, pořádanou organizací Mykabo. Také jsme shlédli divadelní představení divadla Ve tři spojené s besedou s Policií ČR. Do třetice jsme se vydali do Šumperka, kde jsme měli opět průvodce. V říjnu to byly tři akce: návštěva zámku v Chlumci nad Cidlinou, zámku Hrádek u Nechanic a účast na soutěži Člověče nezlob se v Domě u fontány s místními klienty. V listopadu bylo na programu promítání z cesty manželů Kubátových do Polska a návštěva přednášky o stravování seniorů, kterou pro nás připravili včetně ochutnávky v Domově u fontány. V prosinci jsme nejdříve vyjeli do Národního muzea v Praze, potom Kubátovi promítali obrázky z cesty do Izraele a Jordánska (promítání  se konalo v Domově u fontány, pro klienty domova i členy Klasu). V týdnu před Štědrým dnem proběhlo jako každoročně vánoční posezení spojené s promítáním obrázků z míst, která jsme v roce 2019 navštívili, vánočním kvízem a předáním dárků mezi členy Klasu.  

     Z členských příspěvků a příspěvku od MÚ jsme hradili režijní náklady, honoráře průvodcům, platili vstupné do navštívených objektů. V letošním roce jsme poprvé podporovali vzdělávání našich členů zaplacením vstupného na přednášky pořádané Kulturním a informačním centrem Přelouč – panem Mgr. Matějem Peštou. Letos proběhlo několik akcí ve spolupráci s Mykabem a Domovem u fontány. (Aktivní Přelouč –září, Turnaj v Člověče nezlob se – říjen, promítání o cestě do Izraele a Jordánska – prosinec)

     Členové jsou o plánovaných akcích informováni na vývěsce Klasu v podloubí náměstí TGM.

     Pro rok 2020 kromě tradičních akcí připravujeme návštěvu Rychnova nad Kněžnou, Malých Svatoňovic (bratři Čapkové), zámku ve Žlebech, Kozlova, Police nad Metují, Železného Brodu, Prahy, Brna

     Jménem Klubu aktivní senior z.s. Přelouč děkujeme všem příznivcům našeho klubu, kteří nám jakýmkoli způsobem pomáhali. Zvláště děkujme Městskému úřadu v Přelouči za poskytnutí prostoru pro schůzky klubu a možnost pořádat větší akce v zasedací místnosti MÚ, Kulturnímu a informačnímu centru města, panu Mgr. Matěji Peštovi za možnost využít přednáškového sálu. Náš dík patří také vedení Domu dětí Přelouč za propůjčení jejich prostor.

3) Orgány Klasu: V čele Klasu stál pětičlenný výbor, který pracoval ve složení:

Předseda: Kubát František

Pokladník:  Bahníková Jana

Členové výboru: Filipová Jana, Malínská Vlasta, Kubátová Anna

4) Zpráva o hospodaření: p. Bahníková

5) Revizní zpráva: p. Křížová

Přelouč 21.1.2020                                                                          Kubát František

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *